De Studie (Joelle Charbonneau)

Na het overweldigende succes van De Test moesten we toch nog wat geduld hebben vooraleer we aan De Studie mochten beginnen. Maar het geduld werd beloond! Joelle Charbonneau wist weer een prachtig vervolg te schrijven.


Hoe krijg je het geschreven? Een wereld na de onze, alles is vernietigd. Bijna alles dan! Er is nog een deel in Amerika waar mensen leven, Tosu City, de stad waar de regering zetelt en de universiteit haar studenten opleidt. Studenten die uit Tosu City zelf komen of uitverkoren zijn van één van de koloniën. De uitverkorenen hebben wel eerst een zware Test moeten ondergaan, hierover verhaalt deel 1 van de trilogie. Malencia Vale is één van de gunstelingen die de Test glansrijk heeft doorstaan. En hoewel Cia wiskunde en mechanica zou willen studeren hebben de heren professoren bedacht dat ze de studie Politicologie gaat volgen, en dan ook maar meteen met het zwaarste vakkenpakket.

Zoals het ook in "deze" wereld vaak gaat moeten de studenten een ontgroening meemaken welke door de laatstejaars is verzonnen. Het is bijna een herhaling van de Test, ware het niet dat ze de ontgroening in groepjes van 4 studenten moeten doorstaan en zo dus aangewezen zijn op de medestudenten. Kun je ze vertrouwen? Wil je met ze samenwerken? Ze komen in delen van het land die nog niet "opgeknapt" zijn, waar wilde dieren huizen. Dieren die wij gewoon op straat tegenkomen zaten, net voor de wereld ten onder ging, in dierentuinen.

En hoe klim je over een kloof? Constateren dat iets niet kan is de ultieme test. Maar behalve deze ontgroening spelen er nog veel meer intriges in het nieuwe land. Is de Test wel zo politiek correct? Je komt er alleen maar achter door dit tweede deel van de Test-trilogie te lezen. Ik heb weer genoten! Uiteraard ga ik ook deel 3 lezen, geduld is nodig. Ook voor mij een Test, een Studie waardig.

Geen opmerkingen: